«ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ»: Στο Αιγαίο η νέα πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού

    571
    «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ»: Στο Αιγαίο η νέα πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού

    Στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ» παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Σκαραμαγκά. Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε σύντομη ξενάγηση του Πρωθυπουργού στην πυραυλάκατο, όπου είχε την ευκαιρία να υπογράψει στο βιβλίο επισκεπτών, να χαιρετήσει το πλήρωμα και να ευχηθεί καλά ταξίδια.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό κατά τον οποίο έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας. Τόνισε κατηγορηματικά ότι τα προβλήματα με γειτονικές χώρες λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και υπογράμμισε την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού ώστε να υποστηριχθεί η «ιερή αποστολή του Π.Ν.».

    «Σε μία ιερή αποστολή, στην οποία σε λίγο θα ενταχθούν τρεις νέες φρεγάτες Belharra, τέσσερις αναβαθμισμένες φρεγάτες ΜΕΚΟ, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo, ενώ σύντομα αναμένονται και άλλες αποφάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο πρωθυπουργός από τη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά, τόνισε ότι η ασφάλεια της Ελλάδας και των Ελλήνων βρίσκεται σε καλά χέρια, ενώ προσέθεσε ότι κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής, ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, αλλά και της διεθνούς νομιμότητας.

    Τόνισε επίσης ότι το Πολεμικό Ναυτικό γίνεται πιο ισχυρό, όπως και η αεροπορία, με τα 24 νέα μαχητικά Rafale, τα ανανεωμένα F-16 Viper, το νέο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και ο Στρατός Ξηράς. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε με έμφαση ότι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι καρδιά των ΕΔ είναι οι άνθρωποί τους, αυτοί που τιμούν τη στολή αλλά και το εθνόσημο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Φωτό: Δημήτρης Παπαμήτσος/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.