Το λίθιο σε πρώτο πλάνο για την Αργεντινή

Το λίθιο σε πρώτο πλάνο για την Αργεντινή

69
Το λίθιο σε πρώτο πλάνο για την Αργεντινή

Στις προοπτικές του λιθίου ποντάρει σημαντικά η Αργεντινή, καθώς η κρατική εταιρεία πετρελαίου YPF θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα την εξερεύνηση του μεταλλεύματος.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη συμμετοχή κρατικής εταιρείας της Αργεντινής σε ένα τέτοιο project, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επωφεληθεί από την πολύ ισχυρή ζήτηση για λίθιο. Ενδεικτικό της εκρηκτικής ζήτησης είναι το γεγονός ότι οι τιμές λιθίου φέτος κινούνται πάνω από τα $70.000/τόνο, καθώς οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων σπεύδουν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες.

H YPF, σε συνεργασία με την εταιρεία εξόρυξης Catamarca Minera y Energetica, θα ξεκινήσουν τις εργασίες εξερεύνησης λιθίου σε ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο που εκτείνεται σε 20.000 εκτάρια στην επαρχία Catamarca.

Η Αργεντινή αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο παραγωγού λιθίου του κόσμου και επί του παρόντος τρέχουν επιπλέον 20 παρόμοια projects στη χώρα της Νότιας Αμερικής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του US Geological Survey, η Αργεντινή διαθέτει αποθέματα λιθίου ύψους 19,3 εκατ. τόνων, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στη σχετική λίστα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.