O πρώτος ανεφοδιασμός πλοίου με LNG στη Ρωσία

O πρώτος ανεφοδιασμός πλοίου με LNG στη Ρωσία

144
O πρώτος ανεφοδιασμός πλοίου με LNG στη Ρωσία

Η PAO Sovcomflot και η PAO Gazprom Neft πραγματοποίησαν με επιτυχία τον πρώτο ανεφοδιασμό πλοίου με καύσιμο LNG στην ιστορία της ρωσικής βιομηχανίας μεταφορών.

Συγκεκριμένα, το LNG bunkering πλοίο «Dmitry Mendeleev» τροφοδότησε με LNG το δεξαμενόπλοιο «Korolev Prospect» της Sovcomflot στο λιμάνι Ust-Luga. Κατά τον ανεφοδιασμό του, το «Korolev Prospect» παρέλαβε 1.432 κ.μ. LNG, σε μια επιχείρηση που διήρκεσε τέσσερις ώρες.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Sovcomflot και η Gazprom Neft είχαν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και τη χρήση ναυτιλιακών καυσίμων με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές.

Το «Dmitry Mendeleev» αποτελεί το πρώτο εξειδικευμένο LNG bunkering πλοίο της Ρωσίας. Παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2021, έχει μήκος 100 μ. και μπορεί να μεταφέρει έως και 5.800 κ.μ. LNG.

Η Sovcomflot ξεκίνησε τις εργασίες για τον ανεφοδιασμό των μεγάλης χωρητικότητας δεξαμενόπλοιών της με LNG ως κύριο καύσιμο το 2015. Το 2018, ο ρωσικός κολοσσός παρουσίασε τα πρώτα στον κόσμο Aframaxes κατανάλωσης LNG. Επί του παρόντος, μετά από παραγγελία της Sovcomflot, η SSK Zvezda κατασκευάζει πέντε δεξαμενόπλοια, σχεδιασμένα να χρησιμοποιούν LNG ως κύριο καύσιμο.

Φωτό: www.sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.