Κ-Line ‒ WinGD: Ένωση δυνάμεων για δύο νεότευκτα πλοία

Κ-Line ‒ WinGD: Ένωση δυνάμεων για δύο νεότευκτα πλοία

110
Κ-Line ‒ WinGD: Ένωση δυνάμεων για δύο νεότευκτα πλοία

Η ελβετική εταιρεία τεχνολογίας WinGD υπέγραψε συμφωνία με την ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία K-Line, στο πλαίσιο της οποίας θα εγκαταστήσει ενεργειακά συστήματα σε δύο νεότευκτα πλοία μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών (PCTC), χωρητικότητας 7.000 μονάδων.

Συγκεκριμένα, τα δύο πλοία θα εξοπλιστούν με κινητήρες διπλού καυσίμου WinGD X62DF-2.1, οι οποίοι θα συνδυάζονται με αξονικές γεννήτριες που έχει σχεδιάσει η WinGD, ενώ παράλληλα η εταιρεία θα εγκαταστήσει και το σύστημα διαχείρισης ενέργειας X-EL που έχει αναπτύξει. Η χρήση του συστήματος X-EL αναμένεται να επιφέρει βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας των κινητήρων τους. Για παράδειγμα, το σύστημα θα αξιοποιεί την ισχύ που παράγουν οι αξονικές γεννήτριες για τον έλεγχο του φορτίου του κινητήρα κατά την κατανάλωση καυσίμου LNG, ώστε να μην απαιτείται η αλλαγή σε καύσιμο πετρέλαιο όταν παρατηρείται απότομη αύξηση στο φορτίο του κινητήρα.

Η K-Line έχει προβλέψει ότι τα δύο νεότευκτα πλοία θα παράγουν από 25 έως 30% λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με αντίστοιχα πλοία προηγούμενης γενιάς τα οποία καταναλώνουν ως καύσιμο μαζούτ.

Η εν λόγω παραγγελία αντιπροσωπεύει ένα ακόμα σημαντικό βήμα προόδου στη δέσμευση της WinGD να υποστηρίξει την ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου. Πέρυσι η WinGD έλαβε μία ακόμα παραγγελία από την επίσης ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία NYK Line για την εγκατάσταση συστημάτων μπαταριών-LNG σε τέσσερα PCTCs, η οποία, σε συνδυασμό με την παραγγελία της K-Line, αναδεικνύει την εμπιστοσύνη των δύο κορυφαίων ιαπωνικών εταιρειών στην ελβετική εταιρεία ναυτιλιακής τεχνολογίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.