Το Αμβούργο, μήλον της έριδος για Cosco και γερμανική κυβέρνηση

Το Αμβούργο, μήλον της έριδος για Cosco και γερμανική κυβέρνηση

136
Το Αμβούργο, μήλον της έριδος για Cosco και γερμανική κυβέρνηση

Σε έκκληση προς τη γερμανική κυβέρνηση, για την αποδοχή της προσφοράς της Cosco Shipping Holdings Co. Ltd. για τον τερματικό σταθμό Tollerort του Αμβούργου, προχώρησε η εταιρεία Hamburg Hafen und Logistik AG, υποστηρίζοντας πως αυτή η επένδυση δεν αποτελεί κίνδυνο, αντιθέτως θα αποφέρει ανάπτυξη στο λιμάνι.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας στο Bloomberg, δεν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι ώστε να μην προχωρήσει η επένδυση.

Στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας Belt and Road, πολλές επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το Πεκίνο προσβλέπουν σε επενδύσεις υποδομών στη Δυτική Ευρώπη και στην Ασία. Επιπλέον, η Cosco τρέχει σημαντικές επενδύσεις σε διάφορα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Η γερμανική κυβέρνηση ωστόσο θεωρεί το Αμβούργο ζωτικής σημασίας λιμάνι για τη γερμανική οικονομία, με αποτέλεσμα να μην επιθυμεί την κινεζική εμπλοκή, καθώς δεν είναι λίγες οι κριτικές για τους στρατηγικούς στόχους του Πεκίνου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.