Στα σκαριά γάμος ADNOC – Gunvor Group;

Στα σκαριά γάμος ADNOC – Gunvor Group;

104
Στα σκαριά γάμος ADNOC – Gunvor Group;

Την προοπτική εξαγοράς του συνόλου ή μέρους των μετοχών του Gunvor Group εξετάζει η Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), και μάλιστα φαίνεται πως οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο συζητήσεων, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πρόσφατα στο Reuters πηγές με γνώση του θέματος.

Τα τελευταία χρόνια, η Gunvor αναζητά «συμπαίκτη» και τον περασμένο Μάρτιο ο επικεφαλής της εταιρείας, Torbjorn Tornqvist, τόνισε ότι αναζητά εταίρους για την επέκταση της εταιρείας και την εισροή νέων κεφαλαίων σε αυτήν. Το 2019, ο κ. Tornqvist εισήλθε ανεπίσημα σε συνομιλίες με την κρατική εταιρεία ενέργειας της Αλγερίας, Sonatrach, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Οι εταιρείες εμπορίας ενέργειας και οι oil majors βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα θετικό momentum σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους, καθώς μετά τη ρωσική εισβολή οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κινούνται σε εκρηκτικά επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, η Gunvor αύξησε τα έσοδά της κατά $4 δισ. το α’ εξάμηνο φέτος.

Ενδεχόμενη επένδυση της ADNOC στην Gunvor θα είναι σε πλήρη συμφωνία με τη στρατηγική διαφοροποίησης των εσόδων της και ανάπτυξης νέων τμημάτων με επίκεντρο το εμπόριο ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.