Και τηλεοπτικό δίκτυο στο στόχαστρο του Saadé

Και τηλεοπτικό δίκτυο στο στόχαστρο του Saadé

49
Και τηλεοπτικό δίκτυο στο στόχαστρο του Saadé

Μετά την επισημοποίηση εξαγοράς της γαλλικής εφημερίδας La Provence και της Corse Martin από τη CMA CGM λίγες εβδομάδες πριν, ο γαλλικός κολοσσός της αγοράς logistics συνεχίζει να προσβλέπει σε επενδύσεις στα ΜΜΕ, στοχεύοντας στην εξαγορά του τηλεοπτικού δικτύου Μ6.

Πρόσφατα, ύστερα από πρόσκληση του ομίλου Bertelsmann, στον οποίο ανήκει το Μ6, αρκετοί και σημαντικοί επενδυτές εξέφρασαν ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κλάδου, όπως ο Stéphane Courbit του ομίλου τηλεοπτικών παραγωγών Banijay, και ο επενδυτής Marc Ladreit de Lacharrière «έκλεισαν το μάτι» στο M6, ενώ σε κάτι αντίστοιχο προέβη και ο Rodolphe Saadé, ιδιοκτήτης του κολοσσού CMA CGM.

Παρ’ όλα αυτά, όπως δήλωσε ο Thomas Rabe, CEO του ομίλου Bertelsmann, οι προτάσεις αυτές που έχει ζητήσει είναι μη δεσμευτικές και σκοπός είναι η «δοκιμή της αγοράς». Την ίδια ώρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απόρριψης όλων των προσφορών, καθώς στο κάδρο υπάρχει και το πλάνο συγχώνευσης με το μεγαλύτερο αντίπαλο μέσο TF1.

Η πρόταση του Saadé δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα τηλεοπτικά δρώμενα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ο επιχειρηματικός κόσμος των θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποιεί επενδύσεις σε αντίστοιχα projects.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.