Η τεχνολογία στις υπηρεσίες ασφάλειας των πλοίων

Η τεχνολογία στις υπηρεσίες ασφάλειας των πλοίων

83
Η τεχνολογία στις υπηρεσίες ασφάλειας των πλοίων

H εταιρεία Wärtsilä Voyage, μέρος του ομίλου Wärtsilä, εγκατέστησε το πρωτοποριακό σύστημα SPECS (Smart Panoramic Edge Camera System) στο μήκους 197 μ. πλοίο μεταφοράς οχημάτων «Selandia Seaways», το οποίο διαχειρίζεται η DFDS, με στόχο την ενίσχυση της επίγνωσης της κατάστασης και την αύξηση των επιπέδων ασφάλειας και επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αλλά και της πρόσδεσης του πλοίου στα λιμάνια.

Το «Selandia Seaways» αποτελεί την ιδανική επιλογή για τη δοκιμή του συστήματος SPECS, καθώς επιχειρεί σε μια διαδρομή η οποία παρουσιάζει μεγάλη συμφόρηση πλοίων, μεταξύ των Cuxhaven (Γερμανία) και Immingham (Αγγλία). Το SPECS αποτελεί μια έξυπνη λύση, η οποία χρησιμοποιεί κάμερες, τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και συστήματα ενοποίησης δεδομένων προκειμένου να παρέχει μια σφαιρική εικόνα του πλοίου, εξαλείφοντας τα τυφλά σημεία και υπολογίζοντας παράλληλα σε πραγματικό χρόνο την απόσταση του πλοίου από άλλα αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο, τα πληρώματα έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του πλοίου και μπορούν να εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους έγκαιρα, έχοντας περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να αντιδράσουν, μειώνοντας ως εκ τούτου τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Η υιοθέτηση του SPECS αποτελεί μέρος της μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της DFDS και της Wärtsilä, η οποία περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος πρωτοβουλιών ψηφιοποίησης, αυτοματισμών και απανθρακοποίησης.

Φωτό: Wärtsilä

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.