LNG project του Κατάρ: Μπαράζ παραγγελιών για τη Νότια Κορέα

LNG project του Κατάρ: Μπαράζ παραγγελιών για τη Νότια Κορέα

190
LNG project του Κατάρ: Μπαράζ παραγγελιών για τη Νότια Κορέα

Πρωταγωνιστικός διαφαίνεται ο ρόλος των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων στο μεγαλεπήβολο LNG project του Κατάρ. Πρόσφατα τοποθετήθηκαν παραγγελίες για οκτώ LNG carriers συνδεδεμένα με το project, τα οποία αναμένεται να ναυπηγηθούν από την DSME (Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering).

Παράλληλα, αυτή δεν είναι η πρώτη παραγγελία που εξασφαλίζουν τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας η οποία αφορά το project. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Korea, τα κορυφαία ναυπηγεία της χώρας έχουν εξασφαλίσει παραγγελίες για 54 LNGCs: 19 η DSME, 18 η SHI (Samsung Heavy Industries), 17 η KSOE (Korea Shipbuilding & Offshore Engineering). Η συνολική αξία των παραγγελιών ξεπερνά τα $11,5 δισ.

Την ίδια ώρα, ευνοείται η επίτευξη των ετήσιων στόχων που έχουν θέσει τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία. Η DSME έχει εξασφαλίσει το 92% του ετήσιου στόχου της ($8,9 δισ.), ενώ η KSOE έχει ήδη ξεπεράσει τον ετήσιο στόχο της ($17,44 δισ.), καθώς έχει εξασφαλίσει παραγγελίες ύψους $20 δισ. Επιπλέον, η HHI έχει πετύχει το 81,8% του στόχου της για το 2022 ($8,8 δισ.).

Σημειώνεται ότι το κρεσέντο παραγγελιών LNG carriers –και δη με επίκεντρο το εν λόγω project– αναμένεται να συνεχιστεί. Άλλωστε, το Κατάρ προσβλέπει σε αύξηση της ετήσιας παραγωγής του LNG στους 110 εκατ. τόνους το 2025 και στους 126 εκατ. τόνους το 2027. Εφόσον επιτευχθεί αυτή η φιλοδοξία, υπολογίζεται ότι απαιτούνται περίπου επιπλέον 150 LNGCs για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.