«Φουρτούνες» για τους ναύλους των containerships

«Φουρτούνες» για τους ναύλους των containerships

330
«Φουρτούνες» για τους ναύλους των containerships

Πτώση κατεγράφη για μία ακόμα εβδομάδα στη spot ναυλαγορά των containerships, σύμφωνα με την πορεία του δείκτη World Container Index της Drewry.

Ο εν λόγω δείκτης υποχώρησε κατά 10% την εβδομάδα 16-22 Σεπτεμβρίου και άγγιξε τα $4.471,99 ανά FEU. Πρόκειται μάλιστα για την 30ή διαδοχική εβδομαδιαία πτώση του δείκτη ο οποίος, συγκριτικά με την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι, σημειώνει απώλειες 57%. Ωστόσο παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον μέσο όρο πενταετίας ($3.704/FEU) κατά 21%. Από τις αρχές του έτους, ο Drewry WCI έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα $7.692/FEU, αριθμός αυξημένος κατά $3.988 έναντι του μέσου όρου πενταετίας.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι spot ναύλοι στα routes Σαγκάη-Γένοβα (13%) και Σαγκάη-Λος Άντζελες (11%). Εξαίρεση αποτέλεσαν τα routes Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες-Σαγκάη, στα οποία σημειώθηκε αύξηση των ναύλων κατά 2%.

Η Drewry αναμένει περαιτέρω πτώση του δείκτη τις προσεχείς εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.