Πανικός (και) στις αερομεταφορές μετά το διάγγελμα Πούτιν

Πανικός (και) στις αερομεταφορές μετά το διάγγελμα Πούτιν

430
Πανικός (και) στις αερομεταφορές μετά το διάγγελμα Πούτιν

Sold out σημειώθηκε στα αεροπορικά εισιτήρια για πτήσεις εκτός Ρωσίας μετά τη μερική επιστράτευση που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την πρώτη επιστράτευση στη Ρωσία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιώντας την Δύση ότι αν συνεχίσει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «πυρηνικό εκβιασμό», η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ ολόκληρου του οπλοστασίου της.

Σύμφωνα με το Reuters, η εν λόγω ανακοίνωση πυροδότησε μια αύξηση των πωληθέντων εισιτηρίων για μετακινήσεις εκτός Ρωσίας. H ζήτηση για πτήσεις για χώρες που επιτρέπουν την είσοδο Ρώσων πολιτών χωρίς βίζα όπως η Τουρκία, η Αρμενία, η Γεωργία και η Σερβία σημείωσε εκρηκτική άνοδο.

Eνδεικτικά, η κρατική Aeroflot της Ρωσίας δεν διαθέτει καμία πτήση προς την Κωνσταντινούπολη τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Την ίδια ώρα sold out είναι και οι πτήσεις από τη Μόσχα προς το Γερεβάν τουλάχιστον έως το Σαββατοκύριακο.

«Η ‘’ιστορική μέρα’’ του διαγγέλματος του Πούτιν, όπως την χαρακτήρισέ η προπαγάνδα, πέρασε στην Ουκρανία πολύ πιο ήρεμα απ’ ότι στη Ρωσία. Οι Ρώσοι έψαχναν στο διαδίκτυο πληροφορίες για το πώς μπορούν να φύγουν από τη χώρα ή έστω πώς μπορούν να πάρουν αναβολή από τον στρατό, κάτι που το επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία των ερωτημάτων στο Google». Με την διαπίστωση αυτή ξεκινάει το άρθρο της η ρωσική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Novaya Gazeta.Europe, (που εκδίδεται στο εξωτερικό και είναι μπλοκαρισμένη στην Ρωσία) με αφορμή το σημερινό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου.

«Ο πανικός που δημιουργήθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία και η αδιαφορία της Ουκρανίας δεν είναι τυχαία», γράφει η ρωσική εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι «η ανακοίνωση από τον Πούτιν της τάχα μερικής, περιορισμένης επιστράτευσης, είναι πιο επικίνδυνη για τους ίδιους τους Ρώσους». «Μέχρι πρόσφατα το κύριο πρόβλημα για τους Ρώσους πολίτες ήταν ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν συνάλλαγμα, είτε το ότι έφυγαν από την Ρωσία οι δυτικές μάρκες (προϊόντων), ενώ τώρα το εθνικό σπορ των ανδρών θα είναι το πώς θα γλυτώσουν απ’ το μέτωπο, πώς θα μείνουν ζωντανοί και υγιείς και κατά το δυνατόν ελεύθεροι. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει πολύ να εμπλακεί σε οποιαδήποτε ιστορία και να συμπαρασύρει μαζί του τον λαό που ακόμη ήλπιζε ότι θα επιβιώσει».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.