Οι ναύλοι σε ισχυρά επίπεδα

Οι ναύλοι σε ισχυρά επίπεδα

361
Οι ναύλοι σε ισχυρά επίπεδα

Ιδιαίτερα θετικές εμφανίζονται οι συνιστώσες στις ναυλαγορές, με τα δεξαμενόπλοια να συνεχίζουν να «κλέβουν την παράσταση». Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεση (12-16/9) του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons, ο μέσος όρος των κερδών των VLCCs στη spot αγορά κατέγραψε άνοδο 40% και διαμορφώθηκε στα $70.000/ημέρα.

Επιπλέον, σε θετική ρότα βρίσκονται και τα υγραεριοφόρα. Η περιορισμένη χωρητικότητα ώθησε τη ναυλαγορά των LNG carriers σε ιδιαίτερα ισχυρά επίπεδα: οι ναύλοι ενός DFDE LNGC, μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ., σημείωσαν άνοδο 38% σε εβδομαδιαία βάση και διαμορφώθηκαν στα $218.750/ημέρα. Επιπλέον, τα κέρδη στη spot αγορά στο route Χιούστον-Τσίμπα κατέγραψαν άνοδο 7% και διαμορφώθηκαν στα $52.602/ημέρα.

Παράλληλα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ανατολική Ασία προσέφεραν στήριξη στα Capesizes. Αύξηση σημειώθηκε και στα κέρδη των μικρότερων μεγεθών. Βάσει της Clarksons, ο σταθμισμένος μέσος όρος των κερδών των bulk carriers σημείωσε άνοδο 14% σε εβδομαδιαία βάση και διαμορφώθηκε στα $16.739/ημέρα.

Ωστόσο, οι τάσεις διόρθωσης επιμένουν στη ναυλαγορά των containerships, με τον αντίκτυπο της πτώσης να έχει γίνει εμφανής και στα συμβόλαια χρονοναύλωσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.