Η ναυτιλιακή χρηματοδότηση σε νέα εποχή

Η ναυτιλιακή χρηματοδότηση σε νέα εποχή

159
Η ναυτιλιακή χρηματοδότηση σε νέα εποχή

H Αναπτυξιακή Τράπεζα της Ιαπωνίας (DBJ) και ο ClassNΚ δημιούργησαν το «Zero-Emission Accelerating Ship Finance (Program)» για την υποστήριξη της πράσινης μετάβασης της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Εν μέσω νέων περιβαλλοντικών κανονισμών για τη ναυτιλία, DBJ και ClassNK αναγνώρισαν την ανάγκη ανάπτυξης ενός νέου συστήματος, που θα αξιολογεί τις πράσινες επιδόσεις των πλοίων και θα τις συνδυάζει με χρηματοδοτικά εργαλεία και επενδύσεις.

Υπό το νέο πρόγραμμα, o ClassNK αξιολογεί τα πλοία βάσει ενός μοντέλου που ανέπτυξε από κοινού με την DBJ και η τράπεζα θα παράσχει την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Ως πρώτο project του νέου προγράμματος, ο ClassNK αξιολόγησε το διπλού καυσίμου κατανάλωσης και μεταφοράς LPG «Crystal Oasis» της Kumiai Navigation (Pte) αναφορικά με το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, ενώ η απόκτησή του πραγματοποιήθηκε με δάνειο της DBJ.

Το πλοίο αξιολογήθηκε με «S», τον υψηλότερο βαθμό του προγράμματος, καθώς πρόκειται για ένα πλοίο «με ιδιαίτερα υψηλή περιβαλλοντική απόδοση και επίπεδα καινοτομίας». Συνεπώς, τα δύο μέρη αναγνώρισαν τις επαρκείς πράσινες επενδύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί από πλευράς Kumiai Navigation.

Φωτό: Etienne Laurent/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.