Θ. Καραντζιάς: Το Greek Maritime Golf Event έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της...

Θ. Καραντζιάς: Το Greek Maritime Golf Event έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της ναυτιλίας

78
Θ. Καραντζιάς: Το Greek Maritime Golf Event έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της ναυτιλίας

Ο Θάνος Καραντζιάς αναγνωρισμένος Έλληνας PGA golfer, ιδρυτής της Birdie Events και διοργανωτής του Greek Maritime Golf Event μιλά στα Ναυτικά Χρονικά για τη διοργάνωση που συνδυάζει golf και ναυτιλία.

Τι χαρακτηρίζει το φετινό Greek Maritime Golf Event;

Το φετινό Greek Maritime Golf Event είχε ένα νέο αγωνιστικό format με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται σε έναν διήμερο αγώνα shotgun scramble. Τα τελικά δηλαδή αποτελέσματα τους προέκυψαν ύστερα από τη διεξαγωγή δύο συνεχόμενων αγώνων, σε δύο διαφορετικές ημέρες, ενός στο The Hills Course και του δεύτερου στο International Olympic Academy Golf Course. Ήταν δύο τελείως νέα και παράλληλα εντυπωσιακά γήπεδα για τους συμμετέχοντες στα οποία δεν είχαν ξανά αγωνιστεί στην Costa Navarino, ενώ το τουρνουά μας ήταν και το πρώτο που διεξήχθη χρονικά στo νέo γήπεδo The Hills Course. Είδαμε αρκετό πάθος από τους συμμετέχοντες, πολλά χαμόγελα που σημαίνει ότι ευχαριστήθηκαν το αγωνιστικό μέρος, ενώ είχαμε φροντίσει και για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους τόσα στα δύο γήπεδα όσο και εκτός. Καταφέραμε για ακόμα μία χρονιά να αναδείξουμε τον γκολφικό τουρισμό της Μεσσηνίας διοργανώνοντας ένα τουρνουά υψηλών απαιτήσεων, σε έναν πανέμορφο προορισμό, συνεισφέροντας σε έναν καλό σκοπό. Φέτος, στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας HOPEgenesis.

Πως βλέπετε να εξελίσσεται το Greek Maritime Golf Event μετά από όλα αυτά τα χρόνια; Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τη διοργάνωση;

Το Greek Maritime Golf Event έχει καταφέρει τα τελευταία οκτώ χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ναυτιλίας και όχι μόνο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε τη συνεχή στήριξη των χορηγών και όλων των μελών της ναυτιλιακής κοινότητας σε αυτό το τουρνουά και τους ευχαριστούμε πολύ που βρίσκονται κάθε χρόνο κοντά μας. Το τουρνουά κάθε χρόνο μεγαλώνει τόσο σε συμμετοχές όσο και σε κόσμο και στελέχη που βρίσκονται δίπλα στο άθλημα του γκολφ, στο τουρνουά και στον καλό σκοπό του.
Ήδη βρισκόμαστε στο κομμάτι του σχεδιασμού μας για την επόμενη χρονιά, αξιολογώντας πάντα το φετινό τουρνουά και τα προηγούμενα με σκοπό να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι, ενώ προσπαθούμε να προσφέρουμε πάντα όλο και περισσότερα στους συμμετέχοντες μας.

Όλο και περισσότερα στελέχη από τη ναυτιλιακή βιομηχανία επιλέγουν να παίξουν golf. Που πιστεύετε πως οφείλεται η ταχεία αυτή ανάπτυξη του αθλήματος; Τι οφέλη προσφέρει στους παίκτες;

Η αγάπη της ναυτιλιακής βιομηχανίας για το γκολφ είναι μεγάλη και αυτό το βλέπουμε τα τελευταία οκτώ χρόνια ζωής του τουρνουά. Άλλωστε αυτός ήταν και ο κύριος λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Greek Maritime Golf Event. Ήταν ένας τρόπος για να ενώσουμε όλη τη ναυτιλία με το αγαπημένο τους άθλημα. Όπως έχω ίσως αναφέρει ξανά, το άθλημα του γκολφ, συνδυάζει την άσκηση με τις κοινωνικές επαφές. Σε έναν χώρο όπως η ναυτιλία γνωρίζετε και εσείς πολύ καλύτερα πόσο σημαντικές είναι οι επαγγελματικές επαφές που γίνονται στο γκολφ. Το δε περιβάλλον που συναντούν, ο αέρας, η θάλασσα, στοιχεία που συναντούν στα γήπεδα παίζοντας γκολφ, είναι στοιχεία οικεία και για τους ίδιους στον κλάδο που εργάζονται.

Το γκολφ είναι ένα άθλημα με πολλαπλά οφέλη για τους παίκτες. Βοηθάει στη βελτίωση σε μεγάλο βαθμό της μυϊκής δύναμης, ενισχύει τους καρδιακούς μυς, τους μυς του αυχένα, του θώρακα, τους βραχίονες και τη μέση. Ανακουφίζει το στρες, βοηθάει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας, ενώ πολύ σημαντικά είναι τα οφέλη για τον μεταβολισμό των παικτών, καθώς και για το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό τους σύστημα.

az_drone_golf_00236-01

Σε ποιους απευθύνεται το golf;

Το γκολφ απευθύνεται σε όλους. Μικρούς, μεγάλους, άντρες, γυναίκες. Για να ξεκινήσει κάποιος να παίζει γκολφ δεν χρειάζεται κάποιο εξωφρενικό ποσό, παρά μόνο να κάνει την εγγραφή του σε μια ακαδημία. Υπάρχουν ειδικές τιμές για ατομικά πακέτα, για φοιτητές, δημότες κ.α., ετήσια, εξαμηνιαία αλλά και ημερήσια. Ο εξοπλισμός είναι κάτι ξεχωριστό. Μπορεί δηλαδή αρχικά να ξεκινήσει κάποιος να παίζει με ένα πολύ φτηνό κλαμπ (μπαστούνι). Αργότερα όμως, ειδικά αυτοί που αγαπούν πολύ το γκολφ σταδιακά επενδύουν και περισσότερο σε αυτό, αγοράζοντας έναν καλύτερο εξοπλισμό, ρούχα και αξεσουάρ.

Τι προσφέρει η Μεσσηνία και η Costa Navarino στη διοργάνωση;

Στην Ελλάδα, η Costa Navarino κατέχει τα πρωτεία στο κομμάτι των εγκαταστάσεων γκολφ, με 4 signature γήπεδα γκολφ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η Διεθνής Ενωση Golf Tour Operators (IAGTO) έχει βραβεύσει την Costa Navarino ως το καλύτερο European Golf Resort. Με τις υποδομές που έχει μπορεί πλέον να φιλοξενήσει οποιοδήποτε παγκόσμιο τουρνουά γκολφ. Οι γκολφέρ στη Μεσσηνία αγωνίζονται σε ένα μοναδικό τοπίο με ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών με μοναδική θέα στο Ιόνιο πέλαγος, στον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου και στο γραφικό λιμάνι της Πύλου, κάτι που δεν μπορούν να συναντήσουν πουθενά αλλού. Η Μεσσηνία λοιπόν και η Costa Navarino συγκεκριμένα συμβάλλει στη διοργάνωση ενός τουρνουά υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας περιμένω στο Greek Maritime Golf Event 2023!

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.