(Νέα) ψήφος εμπιστοσύνης της BlackRock στη ναυτιλία

(Νέα) ψήφος εμπιστοσύνης της BlackRock στη ναυτιλία

182
(Νέα) ψήφος εμπιστοσύνης της BlackRock στη ναυτιλία

H BlackRock συνεχίζει την επέκτασή της στη ναυτιλιακή αγορά, μετά από νέα συμφωνία εξαγοράς μετοχών.

Συγκεκριμένα, η BlackRock, σε μια επένδυση περίπου $93 εκατ., απέκτησε μετοχές της Golden Ocean Group με επικεφαλής τον John Fredriksen. Ως εκ τούτου, η BlackRock κατέχει πλέον 10,2 εκατ. μετοχές στην εισηγμένη στον Nasdaq και στο Χρηματιστήριο του Όσλο εταιρεία, αριθμός που μεταφράζεται στο 5,07% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 5,07% αναφερόταν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου του Όσλο το πρωί της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου. Στο κλείσιμο της συνεδρίασης και μετά τις συναλλαγές που έλαβαν χώρα εντός της ημέρας, το ποσοστό του αμερικανικού επενδυτικού κολοσσού στην Golden Ocean υποχώρησε κάτω από το 5%. Σε κάθε περίπτωση, η BlackRock αποτελεί πλέον τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της νορβηγικών συμφερόντων εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η BlackRock αύξησε το μερίδιό της στην Carnival έναντι $861 εκατ. και πλέον αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο με ποσοστό 5,1%, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 50 εκατ. μετοχές. H BlackRock, τον Φεβρουάριο του 2021, τάραξε και τα ελληνικά νερά, καθώς η θυγατρική της Global Energy & Power Infrastructure Team (GEPIF) ανακοίνωσε τη συγχώνευσή της με την GasLog, με επίκεντρο επενδύσεις σε υποδομές στον κλάδο της ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.