Στόχοι βιωσιμότητας: Στα $176 τρισ. το κόστος

Στόχοι βιωσιμότητας: Στα $176 τρισ. το κόστος

35
Στόχοι βιωσιμότητας: Στα $176 τρισ. το κόστος

Το κόστος προκειμένου να επιτευχθούν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) που έχουν τεθεί από τον ΟΗΕ ‒με σκοπό να καταπολεμηθούν ζητήματα όπως η φτώχεια, η πείνα και η κλιματική αλλαγή‒, αυξήθηκε κατά 25%, φτάνοντας στα $176 τρισ. κατά το τελευταίο έτος.

Το έλλειμμα χρηματοδότησης των SDGs, που υποστηρίζονται από όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, αυξήθηκε έως και 35%, στα $135 τρισ. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την έκθεση της Force for Good Initiative (FFGI). Στην αύξηση του κόστους και του ελλείμματος χρηματοδότησης, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν η ιστορικά χαμηλή χρηματοδότηση, ο αυξανόμενος πληθωρισμός καθώς και το υψηλό κόστος για την επίτευξη των μηδενικών εκπομπών.

Σύμφωνα με τον Ketan Patel, ιδρυτή της FFGI, παρά το γεγονός ότι οι SDGs αποτελούν έναν αξιόλογο σκοπό, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ρεαλιστικό επιχειρηματικό σχέδιο, που θα μπορέσει να αποδώσει για τους οργανισμούς που το υιοθετούν, και αυτό ακριβώς αποτελεί πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Patel προσθέτει επίσης ότι, αν και είναι σημαντικό οι πελάτες να επιζητούν από τις εταιρείες στις οποίες επενδύουν να επικεντρωθούν στη βιωσιμότητα, οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει παράλληλα να εξετάζουν και τις ευκαιρίες που ενδέχεται να προκύπτουν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.