Οι συνθήκες μεταφοράς ζώων στο στόχαστρο της ΕΕ

Οι συνθήκες μεταφοράς ζώων στο στόχαστρο της ΕΕ

86
Οι συνθήκες μεταφοράς ζώων στο στόχαστρο της ΕΕ

Σύμφωνα με την European Food Safety Agency (EFSA) της ΕΕ, είναι αναγκαίο να βελτιωθούν οι συνθήκες μεταφοράς ζώων, καθώς έως τώρα προκύπτει πως δεν είναι ιδανικές για ζωντανά ζώα. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ αυξάνει την πίεσή της για την απαγόρευση του διασυνοριακού εμπορίου ζώων.

Κάθε χρόνο, η αξία των εξαγωγών ζώων ανέρχεται σε $22 δισ., με την ΕΕ να αποτελεί τον βασικότερο εξαγωγέα με ποσοστό περίπου 80%. Υπάρχουν ωστόσο αυξημένες εκκλήσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης κατά τη μεταφορά των ζώων, με απώτερο σκοπό τη μείωση του κινδύνου απωλειών χιλιάδων ζώων, ειδικότερα μετά από μια σειρά ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια.

Συνεχώς, περισσότερες χώρες καθίστανται υπέρμαχοι του περιορισμού ή της διακοπής μεταφοράς ζώων. Ενδεικτικά, η Νέα Ζηλανδία γνωστοποίησε πως θα διακόψει σταδιακά τις μεταφορές ζώων έως το 2023, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύτηκε πως θα απαγορεύσει πλήρως το εμπόριο αυτού του είδους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.