«Στοπ» της Greenpeace σε LNG carrier

«Στοπ» της Greenpeace σε LNG carrier

71
«Στοπ» της Greenpeace σε LNG carrier

Τον ελλιμενισμό και την εκφόρτωση του δεξαμενοπλοίου LNG «Coral Energy» σε τερματικό σταθμό LNG στο λιμάνι Nynäshamn στη νότια Στοκχόλμη παρεμπόδισαν πρόσφατα ακτιβιστές της Greenpeace Nordic. Οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τις εισαγωγές ρωσικού αερίου που συνεχίζονται στη Σουηδία και κάνουν έκκληση για διακοπή της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

c12333a6-coral_energy_action_10-1024x683

Η επικεφαλής της ΜΚΟ, Karolina Carlsson, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να συνεχίζονται οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, εφόσον, όπως η ίδια ανέφερε, το σουηδικό κοινοβούλιο ήταν σαφές ότι θα διακόψει τις εν λόγω εισαγωγές. Πιο συγκεκριμένα, η παρεμπόδιση του πλοίου επιτεύχθηκε όταν μέλη της ΜΚΟ κατέλαβαν τους γερανούς του τερματικού και ακτιβιστές με κανό εμπόδιζαν τον ελλιμενισμό.

Σύμφωνα με δηλώσεις των μελών της ΜΚΟ, ο λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο πλοίο είναι πως η διαχειρίστρια εταιρεία του, Gasum, η οποία διαχειρίζεται επίσης τον τερματικό σταθμό LNG του λιμανιού Nynäshamn, διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη θαλάσσια μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το «Coral Energy» δεν είναι το μοναδικό πλοίο που παρεμπόδισαν οι ακτιβιστές της Greenpeace. Ανά διαστήματα, μέλη της ΜΚΟ έχουν προβεί σε αντίστοιχες δράσεις, με αφορμή όχι μόνο τη ρωσική εισβολή αλλά και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το εμπόριο, όπως τονίζουν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.