Attica Group: Τα τρία AERO Highspeed συστήνονται στο ελληνικό κοινό

Attica Group: Τα τρία AERO Highspeed συστήνονται στο ελληνικό κοινό

654
Attica Group: Τα τρία AERO Highspeed συστήνονται στο ελληνικό κοινό

Παρουσία πολλών και σημαντικών μελών της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας η Attica Group γιόρτασε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου την παραλαβή των τριών νεότευκτων καταμαράν πλοίων AERO Speed 1, AERO Speed 2 και AERO Speed 3 στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα Aero Highspeed, τα οποία ναυπηγήθηκαν στα ναυπηγεία Brødrene Aa της Νορβηγίας, ξεκίνησαν δρομολόγια τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, και θα καλύπτουν τις συνδέσεις του Πειραιά με την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, την Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι με έως 17 καθημερινά δρομολόγια, αντικαθιστώντας παλαιότερης τεχνολογίας πλοία του Ομίλου στους συγκεκριμένους προορισμούς.

IMG_3895

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Τα νέα, τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής πλοία έχουν σχεδιαστεί με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες, παρέχοντας στους πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται ετησίως στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, μια νέα και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Με τη δρομολόγησή τους θα αυξηθεί η μεταφορική ικανότητα για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

Τα πλοία έχουν μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβων με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρων, πλάτος 9,7 μέτρων και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών. Η εσωτερική διαρρύθμιση και γενικότερα ο πρωτοποριακός σχεδιασμός τους στοχεύει στο να προσφέρουν στον επιβάτη υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως άνετο ταξίδι ακόμη και σε συνθήκες υψηλού κυματισμού, ευρύχωρους χώρους ενδιαίτησης επιβατών, χώρο για τη μεταφορά ποδηλάτων, υψηλών προδιαγραφών χώρο για μεταφορά κατοικίδιων.

Στην ομιλία του ο κ. Σπύρος Πασχάλης, CEO της Attica Group τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα καθώς τα τρία αυτά πλοία είναι τα πρώτα νεότευκτα που προστίθενται στον ελληνικό ακτοπλοϊκό στόλο μετά το Blue Star Patmos, το οποίο παρέλαβε η Attica Group τον Ιούνιο του 2012. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η εν λόγω επένδυση στα πλοία AERO Highspeed συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας και στη σταδιακή μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. «Το σημαντικό ύψος της επένδυσης, σε μια περίοδο με έντονες τις οικονομικές δυσχέρειες εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης από την πανδημία, αλλά και της γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, αποτελεί αδιάψευστη επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του Ομίλου μας για βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχάλης.

«Η ελληνική ακτοπλοΐα είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Ο νησιωτικός χαρακτήρας της Ελλάδας δημιουργεί ιδιαίτερες ανάγκες για επαρκείς και ποιοτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και μεγεθύνει την υποχρέωση του ΥΝΑΝΠ να διασφαλίσει και τον κοινωνικό χαρακτήρα της ακτοπλοΐας. Στηρίζουμε την ακτοπλοΐα, στηρίζουμε την εθνική κυριαρχία των νησιών και των νησιωτών μας. Πάνω σε αυτόν τον άξονα κινηθήκαμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα τα τρία αυτά δύσκολα χρόνια. Στηρίξαμε και τη διάρκεια της πανδημίας και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους ναυτικούς μας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην εξαίρεση της ακτοπλοΐας από το ETS και έκανε λόγο για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντικατάσταση του στόλου της επιβατηγού ναυτιλίας και τη μείωση του ανθρακικού του αποτυπώματος.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.