«Κοκτέιλ» παραγγελιών στο μέτωπο της προσφοράς

«Κοκτέιλ» παραγγελιών στο μέτωπο της προσφοράς

134
«Κοκτέιλ» παραγγελιών στο μέτωπο της προσφοράς

Παρότι η δραστηριότητα στο μέτωπο της προσφοράς πλοίων παραμένει νωχελική, έκθεση της Clarksons καταδεικνύει ότι οι πρόσφατες παραγγελίες πλοίων αφορούσαν διάφορους τύπους. Πιο συγκεκριμένα, την εβδομάδα με πέρας τις 2 Σεπτεμβρίου έλαβαν χώρα παραγγελίες για Ultramax και Handysize bulk carriers, feeder containerships, LPG carriers αλλά και για ένα RoPax. Όπως σημειώνει η Clarksons, από την αρχή του έτους έχουν λάβει χώρα παραγγελίες για τη ναυπήγηση 910 πλοίων.

Παράλληλα, σε χαμηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η πρόσφατη δραστηριότητα στη second-hand αγορά, παρότι πραγματοποιήθηκαν αρκετές συμφωνίες για την πώληση δεξαμενόπλοιων. Από την αρχή του έτους, 1.564 πλοία έχουν αλλάξει χέρια.

Όσον αφορά την αγορά διαλύσεων, πλοία χωρητικότητας μόλις 9,4 εκατ. dwt έχουν πωληθεί προς διάλυση από τις αρχές του έτους. Όπως σημειώνει η Clarksons, τα εν λόγω επίπεδα είναι μειωμένα κατά 41% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.