Σταθερές τάσεις στις ναυλαγορές

Σταθερές τάσεις στις ναυλαγορές

154
Σταθερές τάσεις στις ναυλαγορές

Θετικές διαφαίνονται οι συνιστώσες στη ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων, όπου οι ναύλοι διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεση του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons, ο μέσος όρος των κερδών στη spot αγορά των VLCCs διαμορφώθηκε στα $39.788/ημέρα την εβδομάδα με πέρας τις 2 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, ο μέσος όρος των κερδών των MR tankers στη spot αγορά σημείωσε άνοδο 21%, στα $35.016/ημέρα.

Παράλληλα, η αγορά των Capesizes κατέγραψε κάποια σημάδια ανόδου, όμως τα κέρδη στη spot αγορά διαμορφώθηκαν στα $5.314/ημέρα. Ακόμη, τα κέρδη ταξιδιού των Supramaxes ανήλθαν κατά μέσο όρο σε $16.750/ημέρα, επίπεδα που συνιστούν χαμηλό 18 μηνών.

Όσον αφορά τα containerships, ο αντίκτυπος της πτώσης των ναύλων στη spot αγορά έγινε εμφανής και στην αγορά των συμβολαίων χρονοναύλωσης.

Την ίδια ώρα, ανοδικά ήταν τα σημάδια και στη ναυλαγορά των gas carriers. Ο μέσος όρος των ναύλων στη spot αγορά για ένα DFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας 160.000 κ.μ. διαμορφώθηκε στα $91.500/ημέρα, αφότου κατέγραψε άνοδο 17%.

Τέλος, τα κέρδη στη spot αγορά στο route Χιούστον-Τσίμπα για ένα VLGC ανήλθαν σε $44.144/ημέρα, έχοντας καταγράψει άνοδο 19%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.