Η επιστροφή των lockdown στην Κίνα «τρομάζει» τη ναυτιλία

Η επιστροφή των lockdown στην Κίνα «τρομάζει» τη ναυτιλία

241
Η επιστροφή των lockdown στην Κίνα «τρομάζει» τη ναυτιλία

O «εφιάλτης» των lockdown στην Κίνα επιστρέφει καθώς το Πεκίνο, στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής ανοχής που ακολουθεί όσον αφορά τα κρούσματα του κορονοϊού, αυστηροποιεί τα περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, η πόλη Chengdu στη δυτική Κίνα επεκτείνει τα lockdown για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της (21 εκατ. κάτοικοι) ενώ την ίδια ώρα ο τεχνολογικός κόμβος της Shenzhen, μετά το lockdown του περασμένου Σαββατοκύριακου, ακολουθεί κλιμακωτά περιοριστικά μέτρα προς αναχαίτιση της πανδημίας. Στην Shenzhen πολλές ναυπηγικές μονάδες και αποθήκες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ενώ εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα logistics έχουν επηρεαστεί από τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα.

Επί του παρόντος, σε 33 κινεζικές πόλεις έχουν επιβληθεί μερικά ή ολικά lockdown με άμεσο αντίκτυπο σε 65 εκατ. κατοίκους. Παράλληλα, 103 πόλεις σε 26 επαρχίες κατέγραψαν κρούσματα την 1η Σεπτεμβρίου, ο μεγαλύτερος αριθμός από τις αρχές του 2020.

To λιμάνι της Shenzhen αποτελεί σημαντικό κόμβο για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και όπως καθίσταται σαφές η βιομηχανική «αδράνεια», απόρροια των μέτρων, θα ασκήσει μία ακόμα πίεση στους ναύλους οι οποίοι από αρχές του έτους κινούνται σε ρότα διόρθωσης από τα πολύ υψηλά επίπεδα του 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.