Σιδηρόδρομοι, η ραχοκοκαλιά της κινεζικής μεταφορικής δραστηριότητας

Σιδηρόδρομοι, η ραχοκοκαλιά της κινεζικής μεταφορικής δραστηριότητας

67
Σιδηρόδρομοι, η ραχοκοκαλιά της κινεζικής μεταφορικής δραστηριότητας

Ένα δίκτυο σιδηροδρομικών γραμμών μήκους 2.043,5 χλμ. έθεσε σε λειτουργία η Κίνα για το α’ εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με την China State Railway Group Co. Ltd. (China Railway).

Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα της εν λόγω εταιρείας, κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2022, τα μεταφερόμενα εμπορεύματα μέσω σιδηροδρόμου στην Κίνα έφτασαν τους 1,95 δισ. τόνους, αριθμός αυξημένος κατά 5,5% σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2021. Επιπλέον, για το ίδιο χρονικό διάστημα, μέσω του εν λόγω δικτύου ταξίδεψαν 787 εκατ. επιβάτες, αριθμός μειωμένος κατά 42,8%, απόρροια των τοπικών lockdowns εντός της Κίνας.

Όσον αφορά τις εμπορευματικές διαδρομές μέσω σιδηροδρόμου μεταξύ Κίνας-Ευρώπης, σημειώθηκε άνοδος κατά 2% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τις 7.514, ενώ τα τρένα για εκείνο το διάστημα μετέφεραν 724.000 TEUs, ποσότητα αυξημένη κατά 3% σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2021.

Τέλος, οι διακινούμενες ποσότητες εμπορευμάτων μέσω σιδηροδρόμου στο New International Land-Sea Trade Corridor αυξήθηκαν κατά 33%, φτάνοντας τα 379.000 TEUs για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.