Πιέσεων συνέχεια στη ναυλαγορά των containerships

Πιέσεων συνέχεια στη ναυλαγορά των containerships

91
Πιέσεων συνέχεια στη ναυλαγορά των containerships

Απώλειες για 27η διαδοχική εβδομάδα κατέγραψε ο δείκτης World Container Index της Drewry, ο οποίος λαμβάνει δεδομένα για τους ναύλους των containerships στη spot αγορά σε κύρια routes.

Συγκεκριμένα, ο WCI για την εβδομάδα 25-31/08 υποχώρησε έναντι της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας κατά 5%, στα $5.662/FEU. Μάλιστα, σε ετήσια βάση, η πτώση του δείκτη αγγίζει το 43%. Ωστόσο, από τις αρχές του έτους, κατά μέσο όρο ο WCI έχει διαμορφωθεί στα $7.928/FEU, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά $4.265 από τον μέσο όρο πενταετίας.

Στα επιμέρους routes, η μεγαλύτερη πτώση (9%) στους ναύλους σημειώθηκε στο Σαγκάη-Λος Άντζελες. Οι ναύλοι στο εν λόγω route κατέγραψαν πτώση $565/FEU και κινήθηκαν στα $5.562/FEU. Οι spot ναύλοι σε καθένα από τα routes Σαγκάη-Ρότερνταμ και Σαγκάη-Γένοβα υποχώρησαν κατά 5%. Σε σταθερά επίπεδα κινήθηκε η ναυλαγορά στα routes Ρότερνταμ-Σαγκάη και Νέα Υόρκη-Ρότερνταμ.

Η Drewry αναμένει ότι η πτώση των ναύλων στη spot αγορά των containerships θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Εικόνα1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.