Ποιο το μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας

Ποιο το μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας

93
Ποιο το μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας

H κυβέρνηση της Ιταλίας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Delta Air Lines, Air France-KLM και το αμερικανικό fund Certares για την πώληση μεριδίου της ITA Airways, διαδόχου της χρεοκοπημένης Alitalia.

H τριμερής αυτή σύμπραξη κατέθεσε τη μία από τις δύο προτάσεις για την απόκτηση του 20% της ITA Airways τον περασμένο Μάιο. Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας, την Τετάρτη 31 Αυγούστου, ανέφερε ότι η εν λόγω πρόταση ανταποκρίνεται περισσότερο στα «θέλω» της κυβέρνησης.

Η γερμανική Lufthansa και ο ελβετικός κολοσσός των logistics MSC είχαν εκφράσει επίσης το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ITA και μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ο προτιμητέος επενδυτής από την ιταλική κυβέρνηση. Ωστόσο, πηγές πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις τονίζουν ότι η επέκταση του αερομεταφορέα στην αμερικανική αγορά, η οποία προτείνεται από τις Certares, Delta και Air France-KLM, αποτελεί θέλγητρο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.