Η Αφρική πρόσφορο επενδυτικό έδαφος με φόντο τις αλυσίδες εφοδιασμού

Η Αφρική πρόσφορο επενδυτικό έδαφος με φόντο τις αλυσίδες εφοδιασμού

96
Η Αφρική πρόσφορο επενδυτικό έδαφος με φόντο τις αλυσίδες εφοδιασμού

Ολοένα και κυριότερος διαφαίνεται ο ρόλος της Αφρικής στο παγκόσμιο εμπόριο, με την ήπειρο να αποτελεί πρόσφορο επενδυτικό έδαφος με φόντο τις εφοδιαστικές αλυσίδες. Πιο συγκεκριμένα, επικαλούμενο πρόσφατη έκθεση του China-Africa Business Council, το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua σημειώνει ότι, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ήπειρος, οι προοπτικές της παραμένουν ισχυρές.

Ειδικότερα, οι εφοδιαστικές αλυσίδες της Αφρικής αντιμετωπίζουν πληθώρα προκλήσεων, οι οποίες πηγάζουν από τις ασθένειες, τις τοπικές συγκρούσεις αλλά και ευρύτερα ξαφνικά εμπόδια. Σε κάθε περίπτωση, ο πληθυσμός της αυξάνεται με δυναμικούς ρυθμούς, ενώ η πληθώρα φυσικών πόρων την καθιστούν σημαντικό παίκτη στο παγκόσμιο εμπόριο.

Παράλληλα, η έκθεση στάθηκε και στην κινεζική παρουσία στην ήπειρο και στον ρόλο των κινεζικών επενδύσεων στην ταχεία ανάπτυξή της. Οι επενδύσεις κινεζικού αρώματος έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού, ενώ έχουν οδηγήσει και σε περαιτέρω συνεργασίες, όπως στη βιομηχανία.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον στις αλυσίδες εφοδιασμού της Αφρικής δεν είναι μόνο κινεζικό. Άλλωστε, πληθώρα ευρωπαϊκών κολοσσών έχουν επενδύσει στην ήπειρο. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν η CMA CGM, η Maersk αλλά και η Hapag-Lloyd.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.