Hafnia: Οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ

Hafnia: Οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ

62
Hafnia: Οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ

Σε ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων β’ τριμήνου και α’ εξαμήνου προέβη η Hafnia, που δραστηριοποιείται στην αγορά των product tankers. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη $186,2 εκατ. το β’ τρίμηνο του έτους και $207,5 εκατ. το α’ εξάμηνο του έτους. Η εικόνα των κερδών της εταιρείας αντανακλά και τις συνιστώσες στην αγορά των product tankers, που βελτιώθηκαν αισθητά κατά τη διάρκεια του έτους.

Σε σχετική δήλωσή του, ο CEO της Hafnia, Mikael Skov, ανέφερε ότι το β’ τρίμηνο του 2022 αποτελεί το ισχυρότερο τρίμηνο της εταιρείας στην ιστορία της. Ακόμη, σημείωσε ότι η ζήτηση για πετρελαϊκά παράγωγα συνεχίζει να αυξάνεται, γεγονός που ευνοεί τις εκτιμήσεις για ανάκαμψη στην αγορά των product.

Επιπλέον, ο θαλάσσιος χάρτης μεταφορών πετρελαϊκών προϊόντων έχει αναδιαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των τονομιλίων και κατ’ επέκταση σε άνοδο των ναύλων στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι το orderbook παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για την αγορά των product tankers παραμένουν θετικές.

Παράλληλα, βάσει της σχετικής ανακοίνωσης, ο υπό διαχείριση στόλος του ομίλου αποτελείται από έξι LR2s, 42 LR1s, 52 MRs, δέκα Handy και έξι chemical-MR, 18 chemical-Handy και οκτώ Chemical-Stainless δεξαμενόπλοια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.