Ισχυρά σημάδια για τα gas carriers

Ισχυρά σημάδια για τα gas carriers

124
Ισχυρά σημάδια για τα gas carriers

Θετικές εμφανίζονται οι συνιστώσες στην αγορά των gas carriers με επίκεντρο τη Δύση. Πιο συγκεκριμένα, η άνοδος της δραστηριότητας στην αγορά των ΗΠΑ οδήγησε στη σύναψη πληθώρας συμφωνιών, με τους ναύλους στο route Χιούστον-Τσίμπα να διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα.

Επιπλέον, οι εκτιμήσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου παραμένουν αισιόδοξες, λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας τονάζ στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Fearnleys για την εβδομάδα 18-24 Αυγούστου.

Οι κατευθυντήριοι ναύλοι ενός VLGC μεταφορικής ικανότητας 84.000 κ.μ. κατέγραψαν άνοδο πρόσφατα και διαμορφώθηκαν στο $1 εκατ./μήνα. Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι κατευθυντήριοι ναύλοι και για LPG carriers μικρότερου μεγέθους.

Όσον αφορά τα LNG carriers, οι ναύλοι δεν έχουν καταγράψει σημαντικές μεταβολές πρόσφατα, ούτε ανατολικά ούτε δυτικά του Σουέζ. Ωστόσο, η διαφορά των ναύλων στη spot ναυλαγορά με εκείνους στα συμβόλαια χρονοναύλωσης ορίζοντα ενός έτους παραμένει υψηλή. Ενδεικτικά, οι κατευθυντήριοι ναύλοι για ένα LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. σε συμβόλαια χρονοναύλωσης ορίζοντα ενός έτους διαμορφώθηκαν στα $135.000/ημέρα την εβδομάδα 18-24 Αυγούστου.

Φωτό: Karel Mistrík/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.