StealthGas: Υψηλή κερδοφορία και αισιοδοξία για το μέλλον

StealthGas: Υψηλή κερδοφορία και αισιοδοξία για το μέλλον

265
StealthGas: Υψηλή κερδοφορία και αισιοδοξία για το μέλλον

Σε ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο και το α’ εξάμηνο του έτους προέβη πρόσφατα η εισηγμένη στον Nasdaq StealthGas. Η εταιρεία, με επικεφαλής τον κ. Χάρη Βαφειά, κατέγραψε κέρδη $12,2 εκατ. το β’ τρίμηνο του έτους, επίπεδα αυξημένα κατά 650% σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, τα κέρδη της StealthGas για το α’ εξάμηνο του 2022 σημείωσαν επίσης σημαντική άνοδο, καθώς άγγιξαν τα $19,8 εκατ., έναντι $2,4 εκατ. ένα έτος πριν (αύξηση 725%).

Παράλληλα, η εταιρεία αναμένει την παράδοση δύο υπό ναυπήγηση Medium Gas Carriers, καθένα εκ των οποίων θα διαθέτει μεταφορική ικανότητα 40.000 κ.μ., αξίας περίπου $120 εκατ., το γ’ και το δ’ τρίμηνο του 2022. Επί του παρόντος, σύμφωνα με δεδομένα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της StealthGas, ο υπό διαχείριση στόλος της StealthGas αποτελείται από 38 LPG carriers.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΔΣ της StealthGas, Michael Jolliffe, η εταιρεία παραμένει αισιόδοξη για την πορεία της εντός του υπόλοιπου έτους, όμως αναγνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, όπως η γεωπολιτική αστάθεια και ο πληθωρισμός.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.