Ούριος άνεμος για τα chemical tankers

Ούριος άνεμος για τα chemical tankers

156
Ούριος άνεμος για τα chemical tankers

Θετικές διαφαίνονται οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για την αγορά δεξαμενόπλοιων, και δη για τα chemical tankers. Όπως αναφέρει η Odfjell στην πρόσφατη έκθεσή της για τα οικονομικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου, παρότι επικρατεί ανησυχία αναφορικά με επικείμενη ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, η ζήτηση για chemical tankers δεν αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά.

Ειδικότερα, η Odfjell, η οποία κατέγραψε τα ισχυρότερα τριμηνιαία αποτελέσματά της τα τελευταία δεκαπέντε έτη, σημειώνει ότι η αγορά των chemical tankers ιστορικά παραμένει ανθεκτική ακόμη και σε περιόδους σκοπέλων για την οικονομία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα τονομίλια των chemical tankers αναμένεται να λάβουν υποστήριξη από τις νέες υποδομές σε ΗΠΑ και Μέση Ανατολή. Την ίδια ώρα, η περιορισμένη δραστηριότητα στην αγορά παραγγελιών των chemical tankers αναμένεται να επιδράσει ευνοϊκά στις ισορροπίες ζήτησης και προσφοράς.

Σημειώνεται ότι ο στόλος προβλέπεται πως θα καταγράψει ετήσια αύξηση 0,5% τα έτη 2023 και 2024, ενώ αντιθέτως η ζήτηση για τονομίλια 4%. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται εκμετάλλευση του 90% του παγκόσμιου στόλου chemical tankers τα επόμενα έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.