Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία παρά τις προκλήσεις

Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία παρά τις προκλήσεις

41
Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία παρά τις προκλήσεις

Την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με τον υπουργό, η ελληνική οικονομία διανύει μία από τις καλύτερες τουριστικές επιδόσεις της. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο επίμαχο θέμα του πληθωρισμού αλλά αποπειράθηκε να κατευνάσει τις ανησυχίες που επικρατούν αναφορικά με τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος.

Τουρισμός

«Η Ελλάδα διανύει την καλύτερη τουριστική επίδοση όλων των εποχών, την καλύτερη περίοδο επενδύσεων όλων των εποχών, την καλύτερη περίοδο εξαγωγών όλων των εποχών. Η ελληνική οικονομία πηγαίνει εξαιρετικά καλά, πέραν πάσης προσδοκίας».

Πληθωρισμός

«Τον Ιούλιο του 2022 η Ελλάδα είχε την μεγαλύτερη πτώση πληθωρισμού σε όλη την Ευρώπη. Είχαμε πει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα έχουμε υψηλό πληθωρισμό, αλλά το δεύτερο θα έχουμε χαμηλό και στο σύνολο του έτους θα είναι ο πληθωρισμός ανάλογος όλων των χωρών της ΕΕ».

Τιμολόγια ρεύματος

Σχετικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο, που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ενέργειας και το κατά πόσον θα αυξηθεί ανάλογα η κρατική ενίσχυση σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «Η Κυβέρνηση θα είναι παρούσα και στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται για τις τιμές του ρεύματος. (…) Η ελληνική κυβέρνηση θεσπίζει τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις στο ρεύμα στην Ευρώπη».

Για τα τιμολόγια ρεύματος και το πακέτο μέτρων στήριξης που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «Η καλή πορεία της οικονομίας δημιουργεί περισσότερα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηριχθούν περισσότεροι πολίτες. Οι αυξήσεις στο ρεύμα αναγκάζουν την Κυβέρνηση να αλλάξει προτεραιότητες στα μέτρα για την στήριξη των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτό: Τobias Rademacher/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.