CEO ZIM: «Οδεύουμε προς ακόμη ένα έτος ρεκόρ»

CEO ZIM: «Οδεύουμε προς ακόμη ένα έτος ρεκόρ»

87
CEO ZIM: «Οδεύουμε προς ακόμη ένα έτος ρεκόρ»

Θετικά διαφαίνονται τα σημάδια για τη ναυτιλία τακτικών γραμμών, όπου, παρά την πτώση που έχουν καταγράψει οι ναύλοι, τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών παραμένουν ισχυρά. Πιο συγκεκριμένα, η ισραηλινή ZIM κατέγραψε κέρδη ύψους $1,34 δισ. το β’ τρίμηνο του 2022, αυξημένα κατά 50% σε ετήσια βάση.

Όσον αφορά το outlook για το υπόλοιπο του έτους, η ZIM παραμένει αισιόδοξη. Ο Eli Glickman, πρόεδρος και CEO της εταιρείας, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά, βάσει της ισχυρής πορείας μας εντός του έτους σε συνάρτηση με το γεγονός ότι οι ναύλοι παραμένουν σε κερδοφόρα επίπεδα, επιβεβαιώνουμε τις πρότερες εκτιμήσεις μας για το 2022 για κέρδη ρεκόρ».

Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση τονίστηκε η στρατηγική διαφοροποίησης της ZIM με επίκεντρο την αγορά car carriers. Η ZIM διαθέτει πλέον στόλο δέκα car carriers έναντι μόλις ενός, δύο έτη νωρίτερα.

Τέλος, η ZIM θα προβεί στον διαμερισμό μερίσματος στους μετόχους της εταιρείας, συνολικού ύψους περίπου ίσου με το 30% του κέρδους της το β’ τρίμηνο.

Φωτό:Paul Brennan/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.