Ρεκόρ κερδοφορίας για την DP World

Ρεκόρ κερδοφορίας για την DP World

78
Ρεκόρ κερδοφορίας για την DP World

Χαμόγελα για την DP World, κολοσσό διαχείρισης τερματικών σταθμών, η οποία κατέγραψε ρεκόρ κερδοφορίας σε επίπεδα εξαμήνου κατά το α’ εξάμηνο του 2022. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεσή της, η εταιρεία σημείωσε κέρδη ύψους $721 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022. Τα εν λόγω επίπεδα είναι αυξημένα κατά 51,8% σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, η DP World διαχειρίστηκε 39,48 εκατ. εμπορευματοκιβώτια τη συγκεκριμένη περίοδο, επίπεδα αυξημένα κατά 2,3% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, η εταιρεία εκτιμά ότι η ανοδική πορεία της θα μετριαστεί το β’ εξάμηνο του 2022 λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί βραχυπρόθεσμα για την οικονομία. Η εν λόγω εκτίμηση βασίζεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία σε μακροοικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, οι προβλέψεις της DP World παραμένουν θετικές μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.