Φωτιές σε containers: Η λύση που επιλέγει η Maersk

Φωτιές σε containers: Η λύση που επιλέγει η Maersk

423
Φωτιές σε containers: Η λύση που επιλέγει η Maersk

H A.P. Moller-Maersk, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως, επέλεξε την πλήρη εφαρμογή του καινοτόμου συστήματος πυρόσβεσης HydroPen™, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την άμεση πυρόσβεση στοιβαγμένων κοντέινερ εμπορικών πλοίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία που έχει λάβει έως σήμερα η VIKING Life-Saving Equipment για το HydroPen™, με την A.P. Moller-Maersk να σκοπεύει να εγκαταστήσει το εν λόγω σύστημα σε όλα τα ιδιόκτητα πλοία του στόλου της.

Το HydroPen™ είναι ξεχωριστό, με την έννοια ότι λειτουργεί αποκλειστικά χρησιμοποιώντας την πίεση του νερού που λαμβάνει μέσω ενός πυροσβεστικού σωλήνα στο κατάστρωμα του πλοίου. Το σύστημα διαθέτει έναν στρόβιλο ο οποίος, κινούμενος από το υψηλής πίεσης νερό, περιστρέφει ένα στέλεχος το οποίο τρυπάει την πόρτα του κοντέινερ, ψεκάζοντας στη συνέχεια με νερό το εσωτερικό του, προκειμένου να σβήσει τη φωτιά απευθείας στην πηγή της. Το σύστημα HydroPen™ διαθέτει και μια τηλεσκοπική συσκευή, προκειμένου να επιτρέπει την πυρόσβεση σε κοντέινερ που βρίσκονται στοιβαγμένα σε μεγάλο ύψος. Παράλληλα, εκτός από νερό, το HydroPen™ είναι επίσης συμβατό με πυροσβεστικό αφρό ή ακόμα και με CO₂, ενώ απαιτεί ελάχιστη συντήρηση.

Τέλος, το HydroPen™ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ελάχιστη εκπαίδευση, με τη VIKING να παρέχει, εκτός από το ίδιο το σύστημα, και τη δυνατότητα εκπαίδευσης των πληρωμάτων για τη χρήση του, είτε πάνω στο πλοίο είτε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας VIKING Safety Academy.

Φωτό: STR/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.