Εκτός του χάρτη αερομεταφορών η Νιγηρία;

Εκτός του χάρτη αερομεταφορών η Νιγηρία;

192
Εκτός του χάρτη αερομεταφορών η Νιγηρία;

Έντονο πονοκέφαλο στις αερομεταφορές φαίνεται πως προκαλεί η Νιγηρία, με μία από τις κορυφαίες εταιρείες αερομεταφορών να αναστέλλει επ’ αόριστον τις πτήσεις της. Πιο συγκεκριμένα, η Emirates θα αναστείλει τις πτήσεις της προς Νιγηρία από τον Σεπτέμβριο, λόγω της δυσκολίας επαναπατρισμού των κεφαλαίων της.

Η εν λόγω κατάσταση στη Νιγηρία έχει δημιουργηθεί λόγω της έλλειψης δολαρίων στο εσωτερικό της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν επηρεαστεί οι εισαγωγές αλλά και ο επαναπατρισμός των κερδών επενδυτών.

Η Νιγηρία, που συνιστά μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Αφρικής για τη βιομηχανία αερομεταφορών, αντιμετωπίζει προκλήσεις στην αγορά πετρελαίου, κύρια πηγή συναλλάγματος γι’ αυτήν.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), η Νιγηρία τον περασμένο Ιούνιο παρακράτησε έσοδα ύψους $450 εκατ. από διεθνείς εταιρείες αερομεταφορών. Η απόφαση της Emirates να αναστείλει τις πτήσεις επήλθε μετά από ανικανότητα διαπραγμάτευσης με αρμόδιους φορείς της αφρικανικής χώρας.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.