LNG carriers: Οι οιωνοί της long-term αγοράς

LNG carriers: Οι οιωνοί της long-term αγοράς

137
LNG carriers: Οι οιωνοί της long-term αγοράς

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δικλίδα μεταξύ spot αγοράς και αγοράς χρονοναυλώσεων μεγάλης διάρκειας στα LNG carriers. Το γεγονός αυτό αντανακλά τις επίμονα θετικές εκτιμήσεις της αγοράς για το βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεση της ναυλομεσιτικής Fearnleys, οι κατευθυντήριοι ναύλοι για ένα TFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 170.000 κ.μ. σε συμβόλαιο χρονοναύλωσης ορίζοντα ενός έτους ήταν ίσοι με $130.000/ημέρα. Συνεπώς, διαφαίνεται ότι οι εκτιμήσεις για το μέλλον της spot ναυλαγοράς των LNGCs είναι ιδιαίτερα θετικές.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η spot ναυλαγορά δεν αντανακλά τέτοιου είδους δύναμη ούτε ανατολικά ούτε δυτικά της Διώρυγας του Σουέζ. Σε κάθε περίπτωση, οι ναύλοι παραμένουν σε υγιή επίπεδα: οι κατευθυντήριοι ναύλοι για ένα LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. ήταν ίσοι με $57.000/ημέρα ανατολικά του Σουέζ και $66.000/ημέρα δυτικά του Σουέζ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.