CEO Hapag-Lloyd: Η προσφορά θα ξεπεράσει τη ζήτηση

CEO Hapag-Lloyd: Η προσφορά θα ξεπεράσει τη ζήτηση

143
CEO Hapag-Lloyd: Η προσφορά θα ξεπεράσει τη ζήτηση

Ο παγκόσμιος στόλος των containerships μέσω των νέων παραγγελιών θα αναπτυχθεί με μεγαλύτερο ρυθμό συγκριτικά με τη ζήτηση για μεταφορά εμπορευμάτων σε εμπορευματοκιβώτια το επόμενο έτος, δήλωσε πρόσφατα σε αναλυτές ο CEO της γερμανικής Hapag-Lloyd, Rolf Habben Jansen.

«Τους επόμενους 24 μήνες βλέπουμε ξεκάθαρα ότι η προσφορά θα ξεπεράσει τη ζήτηση», τόνισε χαρακτηριστικά μετά την παρουσίαση δεδομένων της αγοράς για το α’ εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους αναλυτές ο κ. Jansen, η ζήτηση το 2023 θα αυξηθεί κατά 3% συγκριτικά με φέτος, ενώ η προσφορά containerships θα καταγράψει αύξηση 7%. Εάν επιβεβαιωθούν οι εν λόγω εκτιμήσεις, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η βελτίωση της εικόνας στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, ενώ από την άλλη η ναυλαγορά των containerships ίσως βρεθεί υπό πίεση. Άλλωστε, το προηγούμενο έτος, λόγω της πολύ καλής απόδοσης της αγοράς, τοποθετήθηκαν μαζικές παραγγελίες για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.