Maersk: Επένδυση $500 εκατ. στη Διώρυγα του Σουέζ

Maersk: Επένδυση $500 εκατ. στη Διώρυγα του Σουέζ

155
Maersk: Επένδυση $500 εκατ. στη Διώρυγα του Σουέζ

Σε νέα στρατηγική επένδυση στη Διώρυγα του Σουέζ φαίνεται να προσβλέπει ο δανικός κολοσσός των εφοδιαστικών αλυσίδων Maersk. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, η Maersk θα προβεί σε επένδυση ύψους $500 εκατ. σε τερματικό σταθμό που βρίσκεται στο East Port Said.

Ειδικότερα, τα διατεθέντα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη των υποδομών του τερματικού. Ακόμη, σημειώνεται ότι η Maersk και η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ συμφώνησαν στην αύξηση των τελών διέλευσης από το λιμάνι και γνωστοποίησαν την από κοινού βλέψη τους να καταστεί πράσινος ο τερματικός έως και το 2030.

Η προαναφερθείσα δεν είναι η μοναδική στρατηγική κίνηση της Maersk εντός Αυγούστου. Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, ο δανικός κολοσσός ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη σιγκαπουριανή εταιρεία Castlery, η οποία αποσκοπεί σε αύξηση του αποτυπώματός της στις διεθνείς αγορές, και δη στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ, όπου η Maersk διαθέτει ισχυρή παρουσία.

Παράλληλα, στις αρχές Αυγούστου, η Maersk ανακοίνωσε την εξαγορά της επίσης δανικής Martin Bencher Group, με στόχο την ενίσχυση των εφοδιαστικών της αλυσίδων. Η εν λόγω εταιρεία ειδικεύεται σε projects εφοδιαστικών αλυσίδων που δεν αφορούν τη μεταφορά containers. Συνεπώς, η εν λόγω κίνηση διαφοροποιεί έως έναν βαθμό το χαρτοφυλάκιο της Maersk.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.