Δεξαμενόπλοια: Στο επίκεντρο της αγοράς οι κινεζικές κινήσεις

Δεξαμενόπλοια: Στο επίκεντρο της αγοράς οι κινεζικές κινήσεις

131
Δεξαμενόπλοια: Στο επίκεντρο της αγοράς οι κινεζικές κινήσεις

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί όσον αφορά τις κινεζικές εξαγωγές πετρελαϊκών παραγώγων και κατ’ επέκταση τη ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι εξαγωγές παραγώγων της Κίνας αναμένεται να καταγράψουν άνοδο των Αύγουστο, καθώς η Κίνα έχει προβεί σε αύξηση των ποσοστώσεων εισαγωγής αργού πετρελαίου.

Η εν λόγω κίνηση του Πεκίνου έχει συνεισφέρει στη μείωση των τιμών στις αγορές, όμως για το υπόλοιπο του έτους οι αποστολές αναμένεται να καταγράψουν πτώση. Μάλιστα, σε ετήσια βάση, οι εξαγωγές ντίζελ, βενζίνης και jet fuel εκτιμάται ότι θα καταγράψουν μείωση έως και 40%. Από την άλλη, τα ασιατικά διυλιστήρια που βρίσκονται εκτός Κίνας εκτιμάται πως θα αυξήσουν την παραγωγή τους κατά περίπου 10-15% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, η S&P Global, επικαλούμενη αναλυτές, σημειώνει ότι οι κινήσεις της Κίνας αναφορικά με τις ποσοστώσεις εισαγωγών δύνανται να τροφοδοτήσουν ένα ράλι εισαγωγών αργού πετρελαίου. Σε αυτή την περίπτωση, τα δεξαμενόπλοια μπορούν να ευνοηθούν από τα αυξημένα τονομίλια, με επίκεντρο την crude αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.