Παραγγελίες πλοίων: Τα τελευταία δεδομένα

Παραγγελίες πλοίων: Τα τελευταία δεδομένα

278
Παραγγελίες πλοίων: Τα τελευταία δεδομένα

Μειωμένη εμφανίζεται η δραστηριότητα στις παραγγελίες εντός του έτους συγκρινόμενη με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Συγκεκριμένα, και οι τέσσερις κύριες κατηγορίες πλοίων (bulkers, tankers, containerships, gas carriers) καταγράφουν πτώση στις παραγγελίες τους. Τη μεγαλύτερη πτώση (77%) παρουσιάζουν οι παραγγελίες δεξαμενόπλοιων, καθώς από τις 172 το 2021 φέτος κινούνται στις τριάντα εννέα. 44% είναι η μείωση των παραγγελιών bulk carriers φέτος, ενώ 30% πτώση καταγράφουν οι αντίστοιχες των containerships. Το 2021, η εκρηκτική άνοδος της ναυλαγοράς των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εκτόξευσε τις παραγγελίες που τοποθετήθηκαν, συνεπώς η φετινή πτώση από τα πολύ υψηλά επίπεδα πέρυσι φαντάζει λογική.

Χωρίς τίτλο

Οριακή πτώση σημειώνουν οι παραγγελίες gas carriers, καθώς φέτος έχουν διαμορφωθεί στις 116 έναντι 123 πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η αξία των παραγγελιών gas carriers φέτος είναι αυξημένη κατά 69% σε σχέση με πέρυσι ($20,724 δισ. έναντι $12,285 δισ.). Δεδομένων των συθέμελων αλλαγών στο παγκόσμιο ενεργειακό σκηνικό, τα gas carriers θα αυξάνουν τη δυναμική τους και οι αξίες τους θα παίρνουν την ανιούσα.

Πηγή: VesselsValue

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.