Πλοία κατανάλωσης LNG: Άνω των 500 το orderbook

Πλοία κατανάλωσης LNG: Άνω των 500 το orderbook

120
Πλοία κατανάλωσης LNG: Άνω των 500 το orderbook

To LNG ως ναυτιλιακό καύσιμο συνεχίζει να «διχάζει» τη ναυτιλιακή κοινότητα για το κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει μια ρεαλιστική και φιλική προς το περιβάλλον λύση σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Πάντως, επί του παρόντος, το LNG φαίνεται να ενισχύει τη δυναμική του, όπως προκύπτει και από πρόσφατη έκθεση του DNV.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, τον περασμένο Ιούλιο παραγγέλθηκαν εννέα πλοία κατανάλωσης LNG, με αποτέλεσμα το orderbook να αυξάνεται σε πάνω από 500 πλοία έως το 2028. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος συγκριτικά με τον υφιστάμενο στόλο κατανάλωσης LNG. Μάλιστα, οι παραγγελίες πλοίων κατανάλωσης LNG ξεπέρασαν τις 160 τους επτά πρώτους μήνες του έτους.

Η αύξηση των πλοίων κατανάλωσης LNG που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στα διεθνή ύδατα είναι εντυπωσιακή από το 2014 έως σήμερα. Ενδεικτικά, το 2014 ο στόλος αριθμούσε 50 τέτοια πλοία, ενώ πλέον αγγίζει τα 313, με την πλειονότητα αυτών να διαθέτουν μηχανή διπλού καυσίμου, σύμφωνα με τον DNV. Παράλληλα, επιχειρούν επιπλέον 229 πλοία, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «LNG ready».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.