Maersk Tankers: Πληρωμένη άδεια 24 εβδομάδων σε νέους γονείς

Maersk Tankers: Πληρωμένη άδεια 24 εβδομάδων σε νέους γονείς

318
Maersk Tankers: Πληρωμένη άδεια 24 εβδομάδων σε νέους γονείς

Η Maersk Tankers πάει ένα βήμα παραπέρα μια νέα νομοθεσία στη Δανία που αφορά τη γονική άδεια.

Η νέα νομοθεσία, με εφαρμογή από τον φετινό Αύγουστο, δίνει το δικαίωμα άδειας 24 εβδομάδων σε κάθε γονέα μετά τη γέννηση ή την υιοθεσία ενός παιδιού. Από τις 24 αυτές εβδομάδες, οι 11 εβδομάδες προορίζονται για κάθε γονέα, ενώ οι υπόλοιπες 13 εβδομάδες μπορούν να ληφθούν από οποιονδήποτε από τους δύο γονείς. Η Maersk Tankers θα παράσχει στους υπαλλήλους της άδεια 24 εβδομάδων, καταβάλλοντας το σύνολο των απολαβών για το εν λόγω χρονικό διάστημα. Συνεπώς, για τους πατεράδες, στους οποίους προηγουμένως είχε προσφερθεί γονική επί πληρωμή άδεια με μέγιστο χρονικό ορίζοντα τις 14 εβδομάδες, πρόκειται για μια σημαντική αύξηση του χρόνου αδείας.

Η νέα πολιτική θα εφαρμοστεί σε εργαζομένους στη Δανία για παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά τις 2 Αυγούστου. Οι μητέρες θα εξακολουθούν να λαμβάνουν τη γονική άδεια τεσσάρων εβδομάδων και το σύνολο των απολαβών τους πριν από τη γέννηση του παιδιού. Σε εργαζομένους της σε ΗΠΑ, Σιγκαπούρη και Ινδία, η Maersk Tankers θα προσφέρει τέσσερις εβδομάδες γονικής άδειας, πέραν του τι προβλέπουν οι εγχώριες νομοθεσίες. Τέλος, η εταιρεία παρέχει ένα παγκόσμιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης για νέους γονείς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήψη της γονικής άδειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.