Η Σιγκαπούρη «βάζει στο μάτι» την Glencore

Η Σιγκαπούρη «βάζει στο μάτι» την Glencore

317
Η Σιγκαπούρη «βάζει στο μάτι» την Glencore

Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) απεφάνθη την προσωρινή αναστολή της άδειας της Glencore για τις υπηρεσίες προμήθειας ναυτιλιακών καυσίμων από τα ύδατα της Σιγκαπούρης. Στη σχετική ανακοίνωση της MPA σημειώνεται ότι η αναστολή θα ισχύσει από τις 18 Αυγούστου και για τους επόμενους δύο μήνες.

Αφορμή για την απόφαση στάθηκε πρόσφατο περιστατικό, όπου περίπου 200 πλοία είχαν προμηθευτεί καύσιμα αναμεμειγμένα με ακατάλληλες ουσίες από τη Σιγκαπούρη, τα οποία είχαν προμηθεύσει η Glencore Singapore Pte Ltd και η PetroChina International (Singapore) Pte Ltd. Από τα 200 αυτά πλοία, τα 80 ανέφεραν σημαντικές ζημιές στις μηχανές και στις αντλίες καυσίμων.

Μεταξύ 21 και 23 Μαρτίου 2022, η εταιρεία που ανέλαβε τον έλεγχο του καυσίμου για λογαριασμό της Glencore εντόπισε αυξημένα επίπεδα χλωριωμένων οργανικών ενώσεων. Παρ’ όλα αυτά, η Glencore προμήθευσε το HSFO σε 24 πλοία, μεταξύ 22 Μαρτίου και 1 Απριλίου, εκ των οποίων τα τρία ανέφεραν ζημιές σε μηχανές και αντλίες καυσίμων. Σύμφωνα με την έρευνα της MPA, η PetroChina, αντιθέτως, σταμάτησε την τροφοδοσία του «μολυσμένου» καυσίμου από τις 19 Μαρτίου, όταν της γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του ελέγχου. Ως εκ τούτου, η MPA δεν έλαβε κανένα μέτρο ενάντια στην κινεζική εταιρεία.

Φωτό: Hochan Sung/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.