Smart logistics hubs, το μέλλον των μεταφορών

Smart logistics hubs, το μέλλον των μεταφορών

85
Smart logistics hubs, το μέλλον των μεταφορών

O όμιλος e-commerce Alibaba, μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Cainiao, η οποία ειδικεύεται στα logistics, συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία. Η συγκεκριμένη εταιρεία αναμένεται να θέσει σε λειτουργία περισσότερα κέντρα logistics στη Μαλαισία, στην Ευρώπη και στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες της. Η Cainiao μεταφέρει περισσότερα από 4 εκατ. δέματα ανά ημέρα από την Κίνα, ωστόσο ακόμη υστερεί σε σύγκριση με άλλους e-commerce ομίλους, όπως η Amazon.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cainiao, Wan Lin, τα smart hubs είναι απαραίτητα για την ενίσχυση των εμπορευματικών ροών της Alibaba. Σε πρόσφατο συνέδριο, ο ίδιος επισήμανε ότι τα τρωτά σημεία κάποιων βιομηχανιών δημιουργούν ευκαιρίες για την Cainiao. Συγκεκριμένα, για τις βιομηχανίες προϊόντων διατροφής, οι υλικές ζημιές κατά τη μεταφορά είναι αναπόφευκτες λόγω των πολλαπλών μεταφορών και συνεπώς δημιουργούνται ευκαιρίες για εταιρείες όπως η Cainiao, η οποία θα μπορούσε να αναλάβει την ελαχιστοποίηση των μεταφορών.

Φωτό: Ana Benet/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.