ΗΠΑ: Επιδοτήσεις $20 εκατ. για τα εγχώρια ναυπηγεία

ΗΠΑ: Επιδοτήσεις $20 εκατ. για τα εγχώρια ναυπηγεία

74
ΗΠΑ: Επιδοτήσεις $20 εκατ. για τα εγχώρια ναυπηγεία

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, η Maritime Administration των ΗΠΑ (MARAD) ανακοίνωσε τη διανομή $19,6 εκατ. σε 24 αμερικανικά ναυπηγεία μικρού μεγέθους, ως μέρος του Small Shipyard Grant Program. Αυτά τα κονδύλια θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό, στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ συνάμα θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στη διεθνή αγορά.

Συγκεκριμένα, από την έναρξη του εν λόγω προγράμματος, το 2008, έχουν δοθεί $282,2 εκατ. σε περίπου 300 ναυπηγεία εντός των ΗΠΑ, ενισχύοντας έτσι τις τοπικές οικονομίες και τις κοινότητες κοντά στους λιμένες της χώρας. Επιπλέον, σύμφωνα με τοποθέτηση της Maritime Administrator, Ann Phillips, ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού θα βελτιώσει την αποδοτικότητα και θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Pete Buttigieg, υπογράμμισε πως οι μικρές επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η απονομή των κονδυλίων θωρακίζει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.