Η προστασία των ωκεανών στο επίκεντρο νέας πρωτοβουλίας

Η προστασία των ωκεανών στο επίκεντρο νέας πρωτοβουλίας

68
Η προστασία των ωκεανών στο επίκεντρο νέας πρωτοβουλίας

Μια ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη της θαλάσσιας βιοποικιλότητας ελήφθη από την Ocean Voyages Institute. Η Ocean Voyages Institute, μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Sausalito της Καλιφόρνια, χρησιμοποιεί το φιλικό προς το περιβάλλον σκάφος Kwai για τη διεξαγωγή καθαρισμού της North Pacific Sub-Tropical Convergence Zone.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αμερικανικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, το εν λόγω πλοίο, κατά την επιστροφή του από ταξίδι 45 ημερών, περισυνέλεξε 96 τόνους αποβλήτων από τον ωκεανό. Όσον αφορά τα απόβλητα, ο πλοίαρχος του Kwai, Locky MacLean, επισήμανε πως μεγάλη ποσότητα αυτών αποτελούνταν από πλαστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται καθημερινά, όπως οδοντόβουρτσες, καπάκια, κ.λπ. Επίσης, ο πλοίαρχος υπογράμμισε πως πολλά πλοία μαζί με το Kwai μπορούν να περισυλλέγουν απόβλητα για δεκαετίες, προκειμένου να προστατευτούν οι θάλασσες.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου, το πλοίο μεταφόρτωσε τα απόβλητα στο Sausalito, με τη βοήθεια του κρατικού οργανισμού Army Corps of Engineers και άλλων συμβαλλόμενων.

Τέλος, σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ocean Voyages Institute έχει περισυλλέξει περίπου 318 τόνους πλαστικών από τις θάλασσες.

 

Φωτό: www.oceanvoyagesinstitute.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.