Πετρέλαιο: Ο (μαύρος) χρυσός για τα κέρδη κολοσσών

Πετρέλαιο: Ο (μαύρος) χρυσός για τα κέρδη κολοσσών

127
Πετρέλαιο: Ο (μαύρος) χρυσός για τα κέρδη κολοσσών

Χαμόγελα έφεραν τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα για τους κολοσσούς της ενέργειας.

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου, η Shell ανακοίνωσε δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο κερδοφορίας, με τα κέρδη της να διαμορφώνονται κατά το β’ τρίμηνο του έτους σε $11,5 δισ. Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας $6 δισ., ωστόσο διατήρησε αμετάβλητο το μέρισμα προς τους μετόχους της στα 25 cents/μετοχή.

Ο γαλλικός κολοσσός TotalEnergies είδε τα κέρδη του να εκτινάσσονται το ίδιο διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε $9,8 δισ. και σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Η TotalEnergies θα διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, εξέλιξη που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους αναλυτές, που περιμέναν τουλάχιστον αύξηση κατά 50%.

Η αύξηση της ζήτησης μετά την πανδημία και η άνοδος των τιμών πετρελαίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτέλεσαν τον κινητήριο μοχλό για τη σημαντική αύξηση των κερδών των εν λόγω εταιρειών, σημειώνουν κύκλοι της αγοράς και αναλυτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.