Containerships: Χαμηλές πτήσεις για τη spot αγορά

Containerships: Χαμηλές πτήσεις για τη spot αγορά

126
Containerships: Χαμηλές πτήσεις για τη spot αγορά

Οι πτωτικές τάσεις στη spot ναυλαγορά των containerships επιμένουν, παρά την ισχυρή εικόνα που αντανακλούν οι ναύλοι στα συμβόλαια χρονοναύλωσης μεγάλης διάρκειας. Ο εβδομαδιαίος δείκτης της Drewry, που λαμβάνει υπόψη τους ναύλους στη spot αγορά των containerships σε κύρια routes, κατέγραψε την 22η συνεχόμενη πτώση του την εβδομάδα 21-27/8 και διαμορφώθηκε στα $6.761,63/FEU.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σημειώθηκε στο route Σαγκάη-Γένοβα, όπου οι ναύλοι κατέγραψαν πτώση 4%, στα $9.929/FEU. Με την εν λόγω εξέλιξη, πλέον σε κανένα εκ των routes που λαμβάνει υπόψη της η Drewry οι ναύλοι δεν είναι άνω των $10.000/FEU.

graph1

Σε ετήσια βάση, τα fronthaul routes με αναχώρηση από τη Σαγκάη βρίσκονται ανεξαιρέτως σε 27-31% χαμηλότερα επίπεδα. Αντιθέτως, στο route από το Ρότερνταμ στη Νέα Υόρκη, οι ναύλοι στη spot αγορά βρίσκονται σε κατά 23% υψηλότερα επίπεδα.

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι θα καταγράψουν περαιτέρω πτώση τις ερχόμενες εβδομάδες.

Φωτό: Chris Linnett/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.