Ζάχαρη: Αύξηση των εξαγωγών στα σχέδια της Ινδίας

Ζάχαρη: Αύξηση των εξαγωγών στα σχέδια της Ινδίας

68
Ζάχαρη: Αύξηση των εξαγωγών στα σχέδια της Ινδίας

Η Ινδία, o δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ζάχαρης στον κόσμο, είχε περιορίσει τις εξαγωγές ζάχαρης τον περασμένο Μάιο, με στόχο τη διαφύλαξη των τροφικών αποθεμάτων της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, το Νέο Δελχί εξετάζει την αύξηση εξαγωγών ζάχαρης, προκειμένου οι εγχώριοι έμποροι να τηρήσουν τα υπάρχοντα συμβόλαια με τους πελάτες τους. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της χώρας ενδέχεται να εγκρίνει την αύξηση εξαγωγών μέχρι και 1,2 εκατ. τόνους. Επίσης, η χώρα θα έχει επιπλέον 6 εκατ. τόνους σε αποθέματα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Indian Sugar Mills Association, Aditya Jhunjhunwala, οι μύλοι έχουν ήδη εξαγάγει 9,4 εκατ. τόνους ζάχαρης αυτή την εμπορική περίοδο, μια ποσότητα ρεκόρ, ενώ υπάρχουν ποσότητες που ακόμη δεν έχουν εξαχθεί. Επιπρόσθετα, εξέφρασε τις προσδοκίες του σχετικά με την ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα για αύξηση των εξαγωγών λόγω των εκτιμήσεων για πολύ καλές συγκομιδές το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.