Τα δεξαμενόπλοια σε ρόλο οδηγού στο μέτωπο της προσφοράς

Τα δεξαμενόπλοια σε ρόλο οδηγού στο μέτωπο της προσφοράς

124
Τα δεξαμενόπλοια σε ρόλο οδηγού στο μέτωπο της προσφοράς

Σημαντικός διαφαίνεται ο ρόλος των δεξαμενόπλοιων στη second-hand αγορά εντός του έτους. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons, από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Ιουλίου, 350 δεξαμενόπλοια έχουν αλλάξει χέρια.

Παράλληλα, οι πρόσφατες παραγγελίες πλοίων αφορούσαν Capesizes αλλά και feeder containerships. Ακόμη, την εβδομάδα με πέρας την Παρασκευή 22 Ιουλίου κατεγράφη παραγγελία για ένα MR tanker αλλά και ένα chemical tanker. Από τις αρχές του έτους, έχουν πραγματοποιηθεί παραγγελίες για 710 πλοία.

Την ίδια ώρα, περιορισμένη παραμένει η δραστηριότητα στην αγορά διαλύσεων εντός του έτους. Από τις αρχές του 2022 έως και τα τέλη Ιουλίου, πλοία αθροιστικής χωρητικότητας μόλις 7,9 εκατ. dwt έχουν πωληθεί προς διάλυση. Όπως αναφέρει η Clarksons, εφόσον η εν λόγω εικόνα επιμείνει, οι διαλύσεις πλοίων το 2022 θα διαμορφωθούν σε επίπεδα χαμηλότερα του ημίσεος του μέσου όρου των τελευταίων δέκα ετών.

Φωτό: Τom Fisk/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.